skip to Main Content

«Без парашутів, але завжди на вістрі»: відзначаємо День ДШВ

Щорічно 21 листопада Україна відзначає День Десантно-штурмових військ (ДШВ). Це дуже важливий вид військ, який знаходиться в безпосередній близькості до ворогів і допомагає вести наступальні дії.

Лейтенант із Вінниці Едуард Михайлов останні 2,5 місяці служив у десантно-штурмових військах, у зоні бойових дій. Він пояснив, що нині десантники майже не стрибають із парашутом, як було колись.   

ДШВ безпосередньо перебувають у зоні бойових дій. Вони звільняють окуповані території, здійснюють штурми позицій ворога. Зокрема, окопів, будівель тощо. Інколи висаджуються у тил окупантам. Також захищають складні ділянки фронту і завжди на вістрі подій, сказав Едуард Михайлов.     

Він додав, що до ДШВ беруть підготовлених, фізично міцних бійців. Адже відбивати позиції, закріплятися на них і вести оборонні дії – складна задача. За словами Едуарда, саме ДШВ зіграли значну роль у звільненні значної частини українських територій. Зараз наші десантники ведуть активні бойові дії на Донецькому і Запорізькому напрямках.          

З історії свята

До 2012 року ці війська називалися аеромобільними, а з 2012 по 2017 роки їх називали високомобільними десантними військами (ВДВ), як в росії. У 2017 році командуванням було проведено ребрендинг військам дали нинішню назву і призначили професійне свято.

День десантно-штурмових військ в Україні було вирішено відзначати 21 листопада у день архангела Михаїла, якого вважають главою небесного війська і покровителем Києва. У 2023 році церква перейшла на новий церковний календар, і архангела Михаїла тепер вшановують 8 листопада. Але про перенесення дати дня ДШВ не повідомлялося.

Десантно-штурмові війська займаються такими завданнями:

  • захоплення та утримання ключових об’єктів у тилу ворога під час парашутних операцій;
  • охоплення сил противника;
  • супровід наступальних операцій і швидке прикриття;
  • створення плацдарму в тилу противника;
  • штурм і захоплення будівель;
  • блокування та знищення ворожого десанту;
  • виконання спеціальних операцій, таких як звільнення заручників, усунення ворожих лідерів і т. п.;
  • диверсійні завдання.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top