skip to Main Content

Близько 120 людей загинуло у Китаї від потужного землетрусу

У прикордонному районі Китаю Ганьсу і Цинхай стався сильний землетрус. Повідомляється, що близько 120 людей загинули, та понад 500 – постраждали.

У ніч на вівторок, 19 грудня, на північному заході Китаю на межі двох гірських провінцій стався потужний землетрус магнітудою 6,2 бали.

У Ганьсу та сусідній провінції Цинхай тривають пошуково-рятувальні операції. Згідно з повідомленнями ЗМІ, в результаті землетрусу постраждали понад 500 людей, було серйозно пошкоджено будинки та автошляхи, а також виведено з ладу лінії електропередач та зв’язку.

Землетрус магнітудою 6,2 бали стався на відносно невеликій глибині 10 кілометрів. Незадовго до півночі у понеділок, повідомив Китайський центр мереж землетрусів. Геологічна служба США зафіксувала магнітуду 5,9 бала.

Влада мобілізувала цілий ряд екстрених заходів, але рятувальні роботи можуть виявитися складними через мінусові температури.

За даними державних ЗМІ Китаю, вже більше 20 людей зникли безвісти в результаті землетрусу. У зону трагедії направили понад 3000 рятувальників. Також в пошукових роботах беруть участь військові і поліція.

Оскільки зона лиха знаходиться у високогірному регіоні, рятувальні роботи спрямовані на запобігання вторинних катастроф. За даними агентства, недалеко від місця, де стався землетрус, температура становила близько -14°С. Через морози погода стала найбільшою складністю в рятувальних операціях.

Нагадаємо, що найбільш смертоносний землетрус у Китаї за останні десятиліття відбувся у 2008 році. Його сила склала 8,0 балів, а жертвами тоді стали майже 70000 чоловік.

Допомога сусідів

Президентка Тайваню Цай Інвень висловила співчуття сім’ям загиблих внаслідок сильного землетрусу і заявила, що тайванський уряд готовий запропонувати допомогу.

Про це вона написала в соцмережі Х.

Щирі співчуття всім, хто втратив близьких під час землетрусу на північному заході Китаю. Ми молимося, щоб усі постраждалі отримали допомогу, і сподіваємося на швидке одужання. Тайвань готовий запропонувати допомогу у ліквідації наслідків цього стихійного лиха, – написала Цай.

Цай Інвень додала, що доручила Раді у справах материка і Фонду обміну між берегами протоки, квазіурядовій організації, яка підтримує проживаючих і працюючих у Китаї тайванців, передати це повідомлення китайській владі.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top