skip to Main Content

Частина укриттів є недоступними під час тривоги – вінничани обурюються в соцмережах

Повномасштабна війна в Україні триває вже майже два роки. Щодня рф запускає свої ракети по наших містах. Особливо вороги активізувалися під час опалювального сезону. Майже щоночі лунає сигнал повітряної тривоги, але питання зі сховищами повною мірою досі не вирішено.

Днями вінничани почали скаржитися на зачинені бомбосховища вночі під час тривоги. У соціальних мережах з’явилися десятки постів обурення з цього приводу.

– Хоча типу були перевірки, але укриття закриті! І це не ОК! Навіть не знаєш, в кого той ключ, – написав один з вінничан.

– Із укриття там тільки табличка, не прибрано, не обустроєно. Якщо вальне в дім, то в підвалі тебе накриє вже назавжди. Просто керівники Вінниці відмили кошти міста під час війни… Висновок, ходіть і далі на вибори. …якщо виживемо, – додав інший дописувач соцмережі.

– В нас так само закриті всюди, – пише ще один вінничанин.

Юридичний експерт «СічНьюз» пояснив, що мешканцям, які не можуть потрапити до укриттів, варто скаржитися до відповідних військових адміністрацій. Він також прокоментував, яка відповідальність «світить» порушникам:   

За утримання укриттів в належному стані, тобто і за їх доступність під час повітряної тривоги, несуть відповідальність керівники підприємств, установ та організацій, на балансі яких таке укриття перебуває. Якщо укриття знаходиться у будівлі, яка перебуває на балансі ОСББ, її керівник несе за це адміністративну відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 175 КУпАП).

Нагадаємо, першого червня 2023 року, росія здійснила масовану ракетну атаку на Київ, внаслідок якої загинули люди  від уламків на вулиці біля укриття, яке виявилось зачиненим.

Укриття є одним з найважливіших елементів цивільної оборони. Воно повинно бути доступними для всіх людей у разі повітряної тривоги. Однак, як видно з ситуації у Вінниці, це не завжди так. Місцева влада повинна вжити заходів для забезпечення доступності укриттів для населення. Це допоможе захистити людей від російських обстрілів.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top