skip to Main Content

Чемпіон України з фрі-файту Владислав Мангул нищить агресора під Бахмутом

24-річний вінничанин Владислав Мангул є членом вінницького осередку громадської організації «Центурія», який очолював до початку повномасштабної війни. Зараз переважна більшість із наших «центурійців» — на фронті. Не є виключенням і Владислав Мангул, який на початку широкомасштабного вторгнення пішов добровольцем на війну.  

 

— Коли прокинувся 24 лютого від звуку сирен, майже одразу вирішив поїхати захищати країну. Спочатку воював під Києвом — у Бучі та Мощуні. Тоді у нас, окрім найпростішої зброї і спортивного костюму, не було практично нічого. Потім були на запорізькому напрямку. Нині служу під Бахмутом, —  розповів він. 

Владислав Мангул до широкомасштабної війни не служив в армії. Займався громадською діяльністю із націоналістичним спрямуванням, готував себе до можливих бойових дій із росією.  Хоча й не уявляв собі масштаб широкомасштабного вторгнення. Думав, що бойові дії активізуються лише на Донбасі.

— До війни мені було цікаво тримати в руках зброю, стріляти на полігони. Тепер я зрозумів, що військова справа — моє покликання. Боронитиму Україну до кінця війни, —  наголосив військовий.  

Владислав Мангул активно займався єдиноборствами. Зокрема, фрі-файтом, де отримав звання кандидата у майстри спорту України. Був чемпіоном і призером Всеукраїнських змагань серед чоловіків, мріяв виступати на чемпіонатах Європи і світу.

— На фронті  мені, безумовно, знадобилася фізична підготовка. Адже військова амуніція і зброя важать чимало, близько 20 кг. Щоб бігати із цим, треба бути в гарній формі, —  наголосив вінничанин.       

Владислав Мангул у війську отримав позивний «Рижий». Служить у ІІІ окремій штурмовій бригаді Сухопутних військ України, має звання молодшого сержанта. Раніше був штурмовиком, командиром відділення. Після виводу військової частини на бойове злагодження Владислав Мангул займає посаду головного сержанта роти.

— На все життя запам’ятався бій у Малинівці (Запорізька область). Там колись знімалася пов’язана із весіллям знаменита комедія. В Малинівці ми добре «погуляли»: мене контузило, після чого потрапив до лікарні. Там взагалі було поранено чимало моїх однополчан. Водночас наша артилерія знищила  багато ворогів , — сказав Владислав Мангул.    

Михайло ШАФІР, фото надано Владиславом Мангулом

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top