skip to Main Content

У Вінниці хвилиною мовчання вшанували вбитих в Оленівці рік тому

Рік тому, у ніч на 29 липня, у Волноваській колонії №120, відомій як Оленівська, сталося масове вбивство військовополонених. Під час вибуху у бараку загинули щонайменше 53 азовці, ще 140 отримали поранення різного ступеню тяжкості. 

У Вінниці, на Європейській площі, хвилиною мовчання вшанували жертв військового злочину в Оленівці. Сталося це під час Всеукраїнського заходу на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їх родин. Він мав на меті нагадати про тих, хто перебуває у ворожому полоні.

Перед присутніми виступили звільнені захисники України, в тому числі і знаменита військова медикиня Юлія Паєвська, відома за позивним «Тайра». У коментарі кореспонденту «Січ Ньюз» вона запевнила, що Україна обов’язково переможе у війні, хоча й ціна за це буде високою для нашого народу. Тоді й всі без жодного виключення українські бійці повернуться додому.  

Звільнений захисник Маріуполя Роман Городенський розповів, що він є військовослужбовцем 36-ї бригади морської піхоти.

-Розумію, що батькам військовополонених зараз важко. Але ми чекали, чекаємо і будемо чекати повернення наших побратимів і близьких. Дякую всім за кожного військовослужбовця, який обороняв Маріуполь. Всі вони – справжні герої, – сказав Роман Городенський.

Після цього всі присутні мали можливість скуштувати страви польової кухні, взяти участь у 4 майстер-класах: із домедичної допомоги, поводження зі зброєю, мінної безпеки та зняття стресу. Також збирали кошти на допомогу Герою, який втратив на війні око і травмував кінцівки.   

Фелікс ЖАНІН, «Січ Ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top