skip to Main Content

Вінничанам показали керований пристрій для розмінування (ФОТО)

Це сталося це під час Всеукраїнського заходу на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їх родин. На одній із локацій військові демонстрували види сучасної зброї, знешкоджені боєприпаси (включаючи міни) і керований рухомий пристрій для розмінування.

Пристрій для розмінування нагадує зменшену копію бронемашини та танка. Тільки замість башти та пушки у нього є довгий маніпулятор із хватом на кінцівці. Зрозуміло, керує таким «роботом» оператор, який знаходиться на безпечній відстані.

Військові показали глядачам, як пристрій для розмінування наближується до «небезпечного» предмета, займає потрібну позицію, захоплює об’єкт і переміщує його у потрібне місце.

Також ми побачили два варіанти розвитку подій – робота зі справжньою міною і небезпечним предметом значно менших розмірів. В обох випадках машинка владо впоралася із завданням.

Безумовно, такі пристрої врятують чимало життів українських захисників.  Це вже новий рівень роботи, у порівнянні зі знаменитим псом Патроном, який не менш вдало знешкоджує ворожі боєприпаси.          

Михайло Шафір, «Січ Ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top