skip to Main Content

Черевички із позолотою, коньяком і для гігантів зібрали в музеї Хмільника

У населених пунктах Вінницької області з’являється все більше родзинок, які можуть вразити навіть вибагливого туриста. Приміром, в центрі Хмільника діє унікальний музей черевичок (загальною площею 528 кв. метрів). Там представлено понад шість тисяч екземплярів сувенірних чобітків. Їх назбирала Неля Рибак. Взагалі це єдина в Україні колекція черевичків.

Відвідини музею сподобаються як дітям, так і дорослим. Чоловіків інтригують черевики у вигляді пляшок із коньяком. Екскурсовод каже, що вони не продаються. Але таким тоном, що здається, нібито торг є можливим!

Діти залюбки фоткаються із величезним взуттям, як для Гуллівера. Вражають й черевики-вазони із живими рослинами. Є й пари взуття для «панів» – із сусальним золотом. В експозиції зібрані також чобітки зі шкіри, скла, кришталю; мініатюрні і більші за розміром.

Під час відкриття музею зареєстрували Національний рекорд України (найбільша в Україні колекція сувенірно-декоративного взуття). У музеї є черевички з 65 країн світу: Франції, Австрії, Німеччини, Італії, Бельгії, Китаю, Таїланду. Детальніше – на світлинах кореспондента «СічНьюз».

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top