skip to Main Content

Через літери «З» і «В» в назві організації розгорівся скандал

Як відомо, літери Z і V і символами російського вторгнення. Чи можна вважати їхні аналоги українською мовою  чимось підозрілим?! На перший погляд, це повна маячня.      

Опізнавальні знаки ворога

Але відомий на Вінниччині журналіст Василь Кізка в соцмережі причепився до назви громадської організації «З міста в село». Її створив підприємець і громадський діяч з Великої  Кісниці, що на Ямпільщині, Андрій Федик.

У В. Кісниці бізнесмен сотворив проект «Z міста V село». Мене в ньому стривожили дві букви – Z і V, як опізнавальні знаки ворога, – написав Василь Кізка.  

В іншому своєму коментарі він дивується, «чому в цій назві вжито дві ЦИХ латинських букви, невже в українському алфавіті (абетці) немає відповідних букв для такої назви? Звісно, що є, і вони точніше передають фонетику української мови. І чого це сталося теж перед вторгненням окупантів в Україну на броні. Зокрема, яких і досі позначають вороги свої підрозділи саме цими буквами?»

Андрій Федик у відповідь звернув увагу, що літери  Z і V є в прізвищі та імені самого прискіпливого журналіста.     

Горе-“журналіст” придумав нову темку. Виходить, що я був у змові з путіним. Не згадав про ceл”О”. Тут навіть не знаєш, сміятись чи плакати… , – прокоментував Андрій Федик.

Коментарі в соцмережах  

Під постами обох сторін переважно жартівливі коментарі. Мало-хто всерйоз сприймає звинувачення Василя Кізки. Ось типові приклади.      

Sergii Konofolskiy:

– Так, ще в зговорі Олег Винник, KAZKA New Balance… а ще Sony з камерою ZV. Перелік продовжити? Гидко від таких примітивних створінь.

Yurii Vdovtsov:

– А як бути з тим, що в вашому імені і прізвищі також присутнє подібне поєднання?

Natalia Iavorska:

– Не сміятись і не плакати,а правильно відповісти цьому «нещастю», бо до журналіста йому далеко. Інакше воно буде дзявкати довго.

Віталій Гаїна:

– Друже, від хворих не застрахований ніхто. Була подібна історія. Я вирізав мапу із каменя. Після того як її купили, деякі умільці відрізали Крим і виставили в один із інтернет-ресурсів. Ті, які мене особисто і не знають, готові були мене посадити , четвертувати , відрубати бошку. А в твоєму випадку все простіше – всі знають ху іz ху.

Тетяна Коротинська:

– Треба всім країнам, які послуговуються латиницею, нагадати, щоб викинули зі своїх абеток ці букви….. Гітлер спаскудив солярний знак сонця, росокупанти латинські букви… А скільки по світу ще є подібних ситуацій…

Сергій Колісник:

– Vисмоктувач Zуперсенсацій. До чого в людини хвороблива уява… А нічого, що цей проєкт виник задовго до війни? Очевидно, що Vasyl KiZka є Vеликий Zадрот, допитливості якого варто знайти реальне значуще застосування, бо шляхом припущень дійде висновку, що Vолодимир Zеленський є агентом Кремля. Адже перші літери його імені та прізвища теж дивовижно співпадають з вищезгаданими символами.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top