skip to Main Content

Російський розробник застрілився через те, що ракета вбила його бабусю

Інженер російського заводу “Алмаз-Антей” покінчив життя самогубством. Загиблим виявився Антон Горобець. Він працював на заводі “Купол”, що входив в концерн ВКО “Алмаз-Антей”. У кишені покійного була знайдена передсмертна записка. У ній було написано, що кілька днів тому ракета, до якої інженер «приклав руку», поцілила в житловий будинок та вбила його бабусю, що мешкала в Харкові.

Я не зміг з цим жити. Те, що зараз відбувається – жах і кошмар. Більше в цьому брати участь я відмовляюся. Але і бабусю вже не повернути. Пробачте мені, будь ласка, але я так більше не можу, – написано в передсмертній записці.

Тіло чоловіка знайшов його друг, який занепокоївся, коли той не з’явився на роботі.

В слідчому комітеті росії вважають, що це було вбивство. На підприємстві почали перевіряти усіх співробітників, з якими міг спілкуватися покійний.

“Алмаз-Антей”знаходиться під санкціями США, ЄС, Британії, України, Канади, Швейцарії й інших учасників санкційної коаліції проти рф. Цей концерн виготовляє комплекси протиповітряної та протиракетної оборони, в тому числі “Буки”, С-300, С-400, С-500 тощо, що активно використовуються у кривавій війні проти України.

З 24 лютого 2022 року завод додав у свою назву рашистський символ Z. Лише вісім із дев’яти керівників оборонного гіганта не знаходяться під санкціями ЄС та партнерів.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top