skip to Main Content

Коли у вінницьких маршрутках можна буде розрахуватися банківською карткою

У вінницьких маршрутках встановлені такі ж валідатори, як у трамваях та тролейбусах. Тоді чому в трамваях зчитується банківська картка, а в маршрутках – ні? Чому в маршрутках по валідатору можна розрахуватись лише муніципальною карткою вінничанина? Ці актуальні питання редакції задала наша читачка.

Ситуацію на запит «СічНьюз» прояснила Вероніка Савчук, речник КП “Вінницький інформаційний центр” (він опікується оплатою проїзду у громадському транспорті):

Щодо того чи варто очікувати оплату проїзду банківськими картками та смартфонами з підтримкою безконтактних платежів – так, варто! Ми працюємо у цьому напрямку. Поки що не можемо говорити про конкретні терміни, адже є робота, яка стосується певних аспектів.
Апелюючи до того, що оплата банківськими картками діє в муніципальному транспорті, ми маємо розуміти, що є одна велика різниця: муніципальним транспортом курує одна компанія, а приватних перевізників – понад 100 ФОПів. Це ускладнює ідентифікацію при банківських розрахунках, а вона – важлива. Спільно із VISA ми працюємо над вирішенням цього завдання й вже маємо певні напрацювання.
Отже, відповідаючи на запитання: чи буде можливість сплати за проїзд у маршрутках? Буде, маємо ще трішки зачекати.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top