skip to Main Content

Чи побачать вінничани навесні квіти на вулицях

«Вінницязеленбуд» зазвичай взимку вирощує від 250 тисяч до 400 тисяч штук квітів у своїх теплицях. Але зараз дещо інша ситуація – в зв’язку із війною.

Адже наш бюджет змінений. Бо значні кошти передають на підтримку Збройних Сил України. Тому квіти цього року будемо вирощувати в обмеженій кількості, – сказала директором  «Вінницязеленбуду» Тетяна Прибиш.

«Вінницязеленбуд» вже висаджував у Вінниці цибулькові – нарциси, крокуси, тюльпани, мускарі. Зокрема, в Центральному парку імені Леонтовича, на площі Шевченка, на Майдані Незалежності, на площі Героїв Небесної сотні, у сквері Київському і на площі Героїв Чорнобиля. Висаджує цибулькові восени, аби ранньої весни вони всіх радували.

Цього року плідно співпрацювали з меценатами.  Бо міська рада через військовий стан не фінансувала закупівлю квітів. Дирекції парків та дозвілля територіальної громади квіти передали із Голландії, це близько 7 тисяч штук цибулькових. А наші місцеві меценати передали нам близько 12 тисяч штук цибулькових. Допоміг із цим колишній керівник «Вінницязеленбуду» Ігор Любовський, – додала Тетяна Прибиш.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top