skip to Main Content

У Вінниці врятували бійця, видаливши із серця металевий уламок

Пацієнт-військовий отримав складне поранення. У Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова після дообстеження було виявлено стороннє тіло (металевий уламок) правого шлуночка серця, який міг щомиті викликати складні і незворотні ускладнення. Тож уламок потрібно було негайно забрати. Про це повідомляє обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова.

Командою кардіохірургів лікарні ім. М.І.Пирогова сумісно з колегами Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова успішно було виконано надзвичайно складну кардіохірургічну операцію – видалення металевого уламку з порожнини правого шлуночка серця. Операція проводилася на працюючому серці пацієнта без зупинки кровообігу, тоді як зазвичай подібні оперативні втручання проводяться на штучному кровообігу.

Провівши складну високотехнологічну операцію на працюючому серці, кардіохірургам вдалося успішно видалити металевий уламок. Наразі пацієнт почувається добре, проходить післяопераційну реабілітацію та готується до виписки.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”,
фото обласної клінічної лікарні імені М. І. Пирогова

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top