skip to Main Content

Ціни на паливо: чого очікувати українцям

Ціна на пальне підіймаються регулярно. Все залежить від низки факторів, здебільшого економічних. Адже вартість палива напряму залежить від вартості нафти на світовому ринку.

Ціни на нафту еталонних марок

За словами автоінструкторки Марини Гріщенко (Вінниця), підняття цін на пальне нам ніяк не уникнути.

В будь-якому випадку збільшення вартості на пальне буде. Але, зважаючи на те, яка кількість автомобілів в місті, людям не дуже сильно це завадить їздити на власному транспорті. Проте певна частина населення все одно вже буде думати: може краще на автобусі поїхати, а не на авто. Наразі я бачу, що людям ціна 55 грн за літр бензину не завелика, – зазначила вона.

За її висновками, чергове підняття цін не надто сильно вплине на рух у Вінниці, адже з теперішньою ситуацією автомобілів на дорогах більш ніж достатньо.

Вже сьогодні у більшості операторів АЗС можна спостерігати підвищення вартості на всі види пального. Вони сягають майже 60 грн. за літр.

Наприклад, на АЗС «WOG» ціни на А95+ вартує 59,99 грн. за літр. А95 – 57,99. Дизель вартуватиме аналогічно – 57,99; блакитне паливо (газ) можна придбати за 26,99 грн.

Ситуація у інших провідних операторів майже аналогічна. Може різнитися ціна на АЗС, які не такі популярні для пересічного вінничанина. Серед них «Chipo», «AMIC», «Mango», «Motto», «Укрнафта», «БРСМ-Нафта», «Авантаж 7», «Авіас» тощо. На цих станціях ціновий сегмент дещо нижчий. Приміром, середня вартість А95 сягатиме 53,96 грн/літр; А92 – 53,79 грн/літр; ДП – 54,24 грн/літр та газ, за літр якого доведеться віддати 25,63 грн.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top