skip to Main Content

Віктору Мельнику з Вінниччини пропонують присвоїти звання Героя України посмертно

На сайті електронних петицій Президента України створено звернення щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) Віктору Васильовичу Мельнику. Він народився 21 квітня 1986 року у Казахстані. Згодом родина переїхала до Котюжинець (Калинівська міська громада Хмільницького району).

Віктор Мельник був у АТО у 2015-2016 роках, захищав нашу землю на сході України. З початку повномасштабного вторгнення поповнив ряди добровольців ЗСУ,захищав незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Мав звання сержанта-гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецькоі роти стрілецького батальйону військової частини А0666. Служив в 28-окремій механізованній бригаді імені Лицарів Зимового похода. Загинув 29.08.2022 р. поблизу населеного пункту Степова Долина, Миколаївського району, Миколаївської області.

Віктор був справжнім воїном, патріотом, зразком незламності та міцності духу. Хотів, щоб його син та донька та всі українці жили в чудовій, рівноправній країні. Побратими відмічали його як людину слова і мужності. Я пишаюсь своїм братом Віктором, діти – татом, батьки – сином. Віктор Васильович Мельник – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно), – сказано у петиції.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»  

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top