skip to Main Content

Де і за скільки у Вінниці можна посмажити шашлик

Млява погода не зупиняє наближення сезону пікніків. Перед тим, як починати пакувати шампури, овочі та прохолодні напої, вінничанам варто знати, що під час війни категорично заборонено відвідувати ліси та місця зеленої зони. Спеціально для читачів сайту «СічНьюз» речниця обласного ГУНП  Заріна Маєвська розповіла чому.

Чому не можна смажити шашлик у лісі

– Заборонено відвідування лісів з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж, а також через можливі ризики, пов’язані з військовою агресією країни-окупанта, зокрема падінням уламків ракет й безпілотних літальних апарататів.

В першу чергу, ви маєте розуміти, що повітряна тривога може розпочатися у будь-який момент,  і ніхто не знає куди можуть потрапити уламки.

Адміністративна відповідальність

– За розпалювання багаття в лісі передбачена адміністративна відповідальність за ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог пожежної безпеки в лісах), санкція якої передбачає накладення штрафу на громадян від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1 тис. 530 – 4 тис. 590 грн) і на посадових осіб – від двохсот сімдесяти до дев’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4 тис. 590 – 15 тис. 300 грн), – зазначає працівниця поліції.

Де можна посмажити шашлики

Попри заборони, думки про сонце та шашлик не зупиняються?! Щоб не потрапити в халепу та зробити все легально, пошукайте в інтернеті зони, кемпінгу та наметові місця для відпочинку з шашликом. Або ж якщо ви маєте приватний будинок, або давно не приїздили до бабусі в село, використайте цю можливість. Варіант навідатися за місто до рідних збереже ліс від непередбачуваних пожеж, а вас від штрафів.

Скільки коштує м’ясо

Після того, як ми дізналися, де можна безпечно відпочити,  «СічНьюз» поцікавилися, скільки у 2024 році коштує м’ясо. Ринкові ціни від магазинних значно не відрізняються.

На центральному ринку один кілограм сивини можна придбати в районі 200 грн, а телятини – за 250 грн. В м’ясних магазинах один кілограм свинини коштує 189 грн. За проведеним опитуванням, курка виявилась найвигіднішою, бо середня ціна за один кілограм її 90 грн.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top