skip to Main Content

День жалоби. Вінниччина вшановує пам’ять жертв ракетної атаки

Сьогодні Вінниця і область вшановують пам’ять загиблих внаслідок ракетної атаки 14 липня 2022 року. Оголошено День жалоби. Відповідно до розпорядження міського голови Сергія Моргунова, на всій території Вінницької міської територіальної громади має бути приспущений Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій.

«Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, які знаходяться на території Вінницької міської територіальної громади рекомендується долучитись до вшанування пам’яті загиблих у День жалоби та вивісити на приміщеннях державні прапори з чорними стрічками», – йдеться в повідомленні.

Також обмежується проведення розважально-концертних заходів на території громади, заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті.

 Внаслідок ракетної атаки 14 липня 2022 року загинули 29 людей, з них троє дітей. Ще 154 людини одержали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Спікер Командування повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що удару було завдано російськими ракетами «Калібр», випущеними з підводного човна у Чорному морі.

Але покарання військових злочинців є невідворотним! Днями вбитий у Краснодарі Станіслав Ржицький був причетний до ракетних ударів по Україні – про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій головнокомандувача Збройних сил України з посиланням на розвідку. Він був командиром підводного човна «Краснодар», який завдавав ракетні удари ракетами «Калібр» по українських містах.

«За інформацією української розвідки, російський командир наносив ракетні удари, зокрема, по Вінниці. Але пізніше дійшов до висновку про неефективність ракетних ударів з великим ризиком для цивільних. Очевидно, був ліквідований своїми ж за відмову надалі виконувати бойові накази командування щодо ракетних обстрілів по мирних українських містах», – припускає Управління.

«Січ Ньюс» висловлює співчуття родичам загиблих та пораненим внаслідок ракетної атаки по Вінниці.  

Підготував Фелікс ЖАНІН

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top