skip to Main Content

Досліджували, як зберегти рослинність у «Турбівській Софіївці» і Флоринському парку

В рамках тижня екології та охорони природи у Вінниці провели обласний конкурс пошукових робіт. Він пройшов на базі обласної станції юннатів.  

Учасники обирали одну із двох тем —  «Парк-окраса мого краю» і «Рідкісні рослини мого населеного пункту».  Школярі описували цікаві рослини у парку, досліджували дерева. Також вони знаходили рідкісні рослини, занесені до Червоної книги, і сприяли їхньому захисту від знищення.

В підсумку у номінації «Парк-окраса мого краю» перемогла восьмикласниця Турбівського ліцею № 1 Софія Навошко. У її роботі йшлося про відродження парку «Турбівська Софіївка».

Софія Навошко проводила дослідження різних видів дерев і зелених насаджень. «Турбівська Софіївка» — пам’ятка садово-паркового мистецтва. А учні Турбівського ліцею № 1 вже років десять за ним доглядають, —  розповіла координаторка обласного конкурсу пошукових робіт Галина Іваськевич.

У другій номінації переможницею стала 11-класниця Катерина Кравчук із Флоринського ліцею (Бершадська громада). Школярка вивчала збереження рідкісних та аборигенних видів рослин на прикладі лікарської береки. 

В зв’язку зі зміною клімату у нас масово висихають такі дерева, як ялини і сосни. В зв’язку із цим також змінюється склад рослин у Флоринському парку. Щоб не було «пустелі» через посушливий клімат, варто висаджувати у парку лікарські рослини на кшталт береки, — пояснила Галина Іваськевич.    

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top