skip to Main Content

Досліджуємо, чи потрібні подарунки на День вчителя

Першого жовтня Україна святкує День вчителя. Він завжди призводить до дискусії щодо подарунків для педагогічних працівників. Деякі батьки вважають, що дарувати їх вчителям – це прояв корупції та несумісно з принципами чесності в освітній сфері. Проте інші думають, що це прояв вдячності та уваги до тих, хто виховує та навчає майбутнє покоління.

Зараз вітають вчителів дарунками менше, ніж минулими роками. Багато школярів надають перевагу листівкам, виконанню віршів чи пісень, а також електронним вітанням.

Зараз вітають, але не так активно, як у минулих роках. На мою думку, можна подарувати листівку, заспівати пісню або прочитати вірш. А також є багато електронних вітань, – розповів “СічНьюз” Григорій Непомнящий, вчитель інформатики з 17-го Вінницького ліцею та керівник гуртків у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва.

У соціальних мережах активізувалися обговорення цього питання. Деякі батьки обурюються, закликаючи інших робити подарунки вчителям, і називають це “заматеріалізованістю”.

Дослідження «СічНьюз» в соцмережах показало, що думки значно відрізняються:

  • 41% опитаних вважають, що варто дарувати лише квіти;
  • 10,7% опитаних вважають, що взагалі непотрібно вітати вчителів;
  • 48,4% вважають, що вітати потрібно.

Я думаю, що вчителів вітати потрібно. Листівка, вірш, пісня – це прояв поваги до вчительської роботи. Вчителі вкладають багато зусиль у навчання та виховання дітей. І вони заслуговують на вдячність та увагу, – додав Григорій Непомнящий.

Отже, питання про подарунки вчителям залишається актуальним і спірним. Кожна сторона має свої аргументи. І кожен батьківський комітет і кожен учень має право вирішувати, як вони бажають вітати своїх вчителів у цей особливий день. Головне, щоб ми не забували про головну цінність – якісну освіту для наших дітей. А також про працю, яку вчителі складають у цей процес.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top