skip to Main Content

Дрони ГУР уразили нафтобазу в Санкт-Петербурзі

Атака українських безпілотників по нафтобазі в Ленінградській області РФ є спецоперацією Головного управління розвідки МОУ.

Це – операція ГУР із задіянням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях, йдеться в джерелі.

Відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області – у зоні досяжності українських сил.

Зазначається, що українські безпілотними вже не вперше атакують Ленінградську область РФ. Проте цього разу були відмінності, і ворог їх відчув.

18 січня російське оборонне відомство повідомило про атаку українських безпілотників, зокрема у Ленінградській області. БпЛА начебто було збито. Водночас Astra пише, що безпілотник упав і вибухнув на території АТ “Петербурзький нафтовий термінал” у Санкт-Петербурзі.

Попередньо Telegram-канал Baza стверджує, що нібито українські війська намагалися атакувати дронами-камікадзе морський порт у Ленінградській області. Всього було запущено три безпілотники, два з яких були придушені РЕБ і впали у Фінську затоку. Водночас третій збили над територією нафтоналивного терміналу близько пів на другу ночі.

Зазначається, що уламки дрона впали на відкритій території одного з елеваторних майданчиків порту між резервуарами з мазутом. Після падіння дрон вибухнув, внаслідок чого почалася пожежа. Площа горіння становила 130 квадратних метрів.

Telegram-канал додав, що безпілотники, які нібито запустили з України, пролетіли через Брянську, Смоленську, Тверську та Новгородську області. Обійшлось без постраждалих.

Раніше Міноборони рф стверджувало, що у ніч проти четверга, українські дрони атакували Московську та Ленінградську області росії.

Водночас мер Москви Сергій Собянін заявляв, що в підмосковному Подольську збили дрон, що прямував на москву. А губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков заявив, що російська ППО нібито знищила над регіоном десять ракет.

За даними російських ЗМІ, “Петербурзький нафтовий термінал” є найбільшим російським терміналом з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top