skip to Main Content

Художниця Соня Морозюк через корупційний скандал розірвала заручини

Про цю новину авторка художньої експозиції з екстравагантною назвою “Мазня” написала у своєму Instagram 17 січня. У цей же день батькові колишнього нареченого, Ігорю Гринкевичу оголосили нову підозру – у завданні державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Ми не будемо однією родиною. Я не візьму прізвище Гринкевич. Я не буду з людиною, яка зрадила мою країну. Я вірила. Зараз мені гидко, відчуваю себе обманутою та використаною. Я оберу бути чесною перед собою. І залишусь Сонею Морозюк, – заявила мисткиня.

Як доказ своїх слів, Морозюк показала руку без обручки. Роман Гринкевич освідчився Соні у листопаді, під час подорожі до Венеції.

За період наших стосунків від Романа я отримала два подарунки – обручку і кольє. Ці речі я продам, а кошти на ЗСУ (як це буде відбуватись напишу згодом). Всі підозри в тому, що я нібито отримувала ще щось від Романа або членів його родини – квартири, машини, нерухомість, що завгодно – я відкидаю, і готова доводити це в суді і як завгодно, – повідомила Соня Морозюк.

Справа Гринкевича

Наприкінці грудня 2023 року львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали за спробу дати 500 тисяч доларів хабаря посадовцю ДБР, яке розслідує справу про оборудки із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. В межах цієї справи слідчі встановили, що компанії Гринкевича виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 мільярда гривень.

Але низку контрактів не виконали, деякі реалізували частково, із затримками, а замовлення виконували підприємства без належних потужностей. За даними слідства, це призвело до зриву постачання та збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 мільярда гривень.

Міністерство оборони України розірвало всі контракти з компаніями Гринкевича — останньою стала «Трейд лайнс рітейл».

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top