skip to Main Content

Дружина посадовця погрожувала дитині вінницької журналістки

Журналістку Валентину Кирильчук, напевно, знають всі, хто має відношення до культури і мистецтва Вінниччини. Вона бере участь в організації крутих оперних і джазових фестивалів, регулярно пише про зірок шоу-бізнесу, які приїздять до міста над Бугом на гастролі. І ось така непересічна людина та її дитина отримали погрози на своє життя.      

«Тобі по Вінниці не ходити! Ти думаєш за своє майбутнє і майбутнє твоїх батьків?!» Таку погрозу сьогодні почула моя дитина від дружини заступника начальника обласного управління «Рибоохоронпатруля» Сергія Данаіле… Бо «в папи така посада, що вам всім…!» — написала Валентина Кирильчук в соцмережі.    
Валентина Кирильчук, журналістка

Журналістка викликала поліцію. Натомість її кривдниця відмовилася від своїх же слів. Мовляв, де докази? Але все було зафіксовано на диктофонному записі.

Факт погрози моїй дитині і моїй родині я принципово зафіксувала у заяві у поліції. Про факт відсутності «посади» у мене теж озвучила всім. Я — просто журналіст і просто мама, яка так просто залишати все не буде. Ви хто такі?! Безсмертні королі цієї землі, яким все можна?! – обурюється Валентина.

Коментарі

Ситуацію прокоментував досвідчений вінницький юрист:

Посадова особа органу державної влади, відповідно до ст. 19 Конституції України, зобов’язана діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Однак, чинним законодавством України не передбачено жодних повноважень обласних управлінь “Рибохоронпатруля” у сфері взаємовідносин учнів у школі та в освіті в цілому. Тож, якщо учень не ловить в річці рибу сітками, то навряд чи його побут якимось чином буде дотичним до діяльності “Рибохоронпатруля”.

Юрист вважає, що погроза журналістці є бравадою, висловленою на емоціях.

Не знаю, що стало причиною конфлікту, але погрожувати дитині у будь-який спосіб, звісно, не можна. Однак, посадові особи органів державної влади не відповідають за висловлювання членів своєї сім’ї, тим більше у приватній бесіді. Але у зв’язку з перенесенням конфлікту в публічну площину коментар посадовця був би доречним, – наголосив юрист.

Начальниця відділу комунікації поліції Вінницької області Заріна Маєвська повідомила, що за цим фактом проводиться перевірка з боку ювенальної превенції (підрозділ поліції, який працює із дітьми).   

За результатами проведеної перевірки прийматимуться процесуальні рішення. Цим займається ювенальна превенція, бо подія стосується неповнолітньої дитини, – сказала Заріна Маєвська.  

Володимир ПРИСЯЖНЮК, «СічНьюз»,
фото зі сторінки Валентини Кирильчук   

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top