skip to Main Content

Флаг-футбол впроваджуватимуть на уроках фізкультури у вінницьких школах

На уроках фізичної культури у ліцеях Вінниці розпочинають вивчати правила і проводити заняття із флаг-футболу. Ця американська версія улюбленої гри мільйонів стимулює учнів до активного способу життя. Вона формує такі якості, як чесність та дисциплінованість, навчає взаємовиручці.

Враховуючи, що флаг-футбол із недавнього часу вже олімпійський вид спорту, його розвиток на Вінниччині є надзвичайно актуальним.

Новий варіативний модуль

Необхідним інвентарем ліцеї забезпечують місцеві ентузіасти. Зокрема, тренер «Вінницьких вовків» і юнацької збірної України з флаг-футболу Євген Хомин, тренерка «Вінницьких вовчиць» Катерина Тетерук і засновник клубу Сергій Перегончук. Ідея полягає в тому, щоб популяризувати у Вінниці флаг-футбол, як новий варіативний модуль на уроках фізкультури та забезпечити школи у такий важкий час інвентарем.

Наразі його вже отримали два десятки вінницьких шкіл, включаючи приватні «Дельфін» і «АІСТ». Ініціатори проєкту ставлять за мету забезпечити інвентарем всі школи міста над Бугом! Також знаряддя для гри у флаг-футбол отримав Чернівецький ліцей № 2. Тобто «Вовки» готові допомагати і навчальним закладам в районах. Причому не тільки школам, але й вишам.

До кожного комплекту входять п’ять – шість  м’ячів та 20 наборів поясів із прапорцями. Виявляться, цього достатньо для одночасного заняття флаг-футболом 25 учнів.

Інвентар передаємо у першу чергу тим школам, вчителі яких навесні відвідали відповідні семінари з вивчення флаг-футболу. І які виявили бажання впроваджувати цей модуль на своїх уроках фізкультури. Ми заздалегідь попередили, що забезпечимо школи інвентарем і методичними матеріалами, — розповів Євген Хомин.

Незабаром «Вовки» проведуть семінар для вчителів шкіл, які не змогли раніше їх відвідати. Додатково роздаватимуть інвентар іншим школам.

До нового року відзнімемо допоміжний відеоматеріал для першого року навчання. І вже з січня в школах Вінниці впроваджуватимуть флаг-футбол на уроках фізкультури, —  наголосив Євген Хомин.      

Допомога від іноземців

Як відомо, Вінниця є одним із центрів флаг-футболу та американського футболу України. Місцеві організатори збираються побудувати справжню програму навчання цьому виду спорту, як у США. Тож і розпочинають зі шкіл.

100 комплектів поясів для флаг-футболу нам подарувала Словацька федерація. Також кошти на частину м’ячів надала благодійна організація американця Тодда Галахера. Решту придбали за рахунок клубу «Вінницькі вовки», — сказав Євген Хомин.

За його словами, флаг-футбол дуже зацікавлює школярів. Це можна побачити у ліцеї № 34, де днями пройшли два тренінги фахівців для учнів чотирьох класів. Це було цікаво, пізнавально і весело. 

Флаг-футбол — динамічний, швидкий та інтерактивний урок фізкультури. Він схожий на гру в квача, доганялки. Можна тікати, крутися, і все це в рамках спорту, — наголошує Євген Хомин.     

Вже олімпійський вид

Флаг-футбол буде на Олімпійських іграх-2028. Спорт, яким займаються 20 мільйонів спортсменів у 100 країнах світу. Це важливий крок уперед для всієї флаг-футбольної  спільноти. Також до олімпійської спортивної програми Лос-Анджелеса увійшли лакрос, бейсбол/софтбол, сквош і крикет.

Очікуємо, що спортсмени нашого спортивного клубу «Вінницькі вовки» зможуть потрапити на найголовніші міжнародні змагання та гідно представити Україну. Вже протягом багатьох років вони активно розвивають флаг-футбол та інші американські види спорту.

Поки не знаємо, як триватиме відбір на Олімпіаду-2028. Але будемо пробувати туди пробитися. Конкуренція у флаг-футболі менша, ніж в інших ігрових видах спорту. Тому сподіваємося, що українська збірна потрапить до Лос-Анджелесу. Також розраховуємо, що олімпійський статус відкриє нам більше дверей, і флаг-футбол стане ще популярнішим,  —  вважає Євген Хомин.

Нині до чоловічої і жіночої збірних України з флаг-футболу входять по чотири вінничанина, серед яких і  Євген Хомин. Це лише основа, не рахуючи резервного складу. Також тренером захисту чоловічої збірної  України є наш земляк Ігор Проценко.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top