skip to Main Content

Футболістки «Ниви» здобули Кубок Вінницької міської громади  

У Вінниці діє жіноча футбольна команда вищої ліги «ЕМС-Поділля». Вона стала основою колективу «Нива», який досить легко виграв Кубок Вінницької міської територіальної громади. Ці змагання 29 жовтня провела міська федерація футболу на чолі із Юрієм Максименком. Грали на стадіоні педколеджу

На старт вийшли три колективи. На жаль, через різні причини не усі охочі команди змогли взяти участь.

Вінницька «Нива» розгромила ДЮСШ Літина – 9:0 і ДЮСШ «Колос» (Бар) – 12:0. У поєдинку зі срібло літинські футболістки поступилися барчанкам – 0:7.         

В складі переможців виступала 15-річна Олена Марценюк, яка нещодавно грала у Німеччині на чемпіонаті Європи серед дівчат. Вона пов’язує своє футбольне майбутні із клубом вищої ліги «ЕМС-Поділля». Кумирів у спорті дівчина не має.      

На Євро ми поступилися Німеччині і Австрії, зіграли внічию з Румунією. Я грала в основі, нападником. Вперше виступала на чемпіонаті Європи, тому отримала багато позитивних емоцій, – сказала Олена Марценюк. – А ось у Кубку Вінницької громади було легко. Адже наші футболістки виступають у чемпіонаті України, тому перебувають в гарній формі.       

Нагородження проводили голова міської Асоціації футболу Юрій Максименко, його заступник Олександр Крилов і ексгравець «Динамо» і збірної України Віталій Косовський. Були вручені не лише командні Кубки і медалі, але й індивідуальні призи (за амплуа).

Найкращим тренером і гравцем стала Наталя Чурікова, найкращим нападником – Ганна Смеречинська, найкращим півзахисником – Вероніка Никитюк, найкращим захисником – Анастасія Галецька (Бар), найкращим бомбардиром – Вікторія Кучерук (обидві – Бар)  найкращим воротарем – Анастасія Усатюк (Літин).

Я добре ставлюся до жіночого футболу. Останнім часом інтерес до нього збільшується, навіть під час війни. Тому жіночі змагання потребують підтримки , – сказав Віталій Косовський.  

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top