skip to Main Content

Хокеїсти України у Валенсії битимуться за олімпійську путівку

Наразі на стадіоні вінницького Центрального парку культури і відпочинку триває тренувальний збір національної чоловічої команди України з хокею на траві. Збірна готується до фінального олімпійського відбірного турніру. Він пройде у Валенсії (Іспанія) з 13 по 21 січня цього року.    

Проти Бельгії, Японії та Ірландії

Суперниками українців в підгрупі будуть збірні Бельгії, Японії та Ірландії. В іншій підгрупі битимуться Іспанія, Південна Корея, Австрія і Єгипет. Всі ці опоненти із найбільш розвинених хокейних країн. І мають можливість взимку готуватися в більш комфортних умовах, ніж українці.   

На відбірному турнірі вісім команд розіграють три олімпійські ліцензії. За рейтингом серед цих команд ми найнижчі. Україна наразі посідає 29-е місце у світі. Але шанси у нас, безумовно, є. Багато разів нижча за рейтингом команда перемагала умовного фаворита, — сказав головний тренер національної збірної України Павло Мазур.    

Буде підсилення

У Вінниці готуються переважно хокеїсти місцевих клубів «ОКС-ШВСМ» і «ШВСМ-Олімпія». А також молодий воротар Богдан Товстолиткін (Сумська область).

У Валенсії до них приєднаються шість легіонерів: В’ячеслав Пазюк (Англія), Андрій Кошеленко (Італія), Богдан Коваленко (Австрія), Віталій Калінчук (Німеччина), Дмитро Луппа і Олександр Бойко (обидва — Польща). 

Збори триватимуть до шостого січня. А вже восьмого січня збірна України їде до Варшави (Польща), звідки авіарейсом перебереться до Валенсії.      

Це вже другий олімпійський відбір для хокейної збірної України. На попередньому, який проходив у Дубліні (Ірландія), українці посіли п’яте місце серед восьми команд. Але тоді для виходу на Олімпіаду треба було стати чемпіонами. Зараз ці вимоги не такі жорсткі.   

Найкращий хокеїст країни

Лідером збірної на олімпійському відборі має стати Максим Онофріюк, який був визнаний найкращим хокеїстом на траві в Україні за підсумками 2023 року.

На останньому чемпіонаті Європи я забив три голи. Це допомогло нам посісти друге місце в дивізіоні і здобути путівку на олімпійський відбір. Націлююся забивати і у Валенсії. Це буде для нас гарним випробуванням. Добре готуємося, щоб показати найкращий результат. Мріємо про путівку на Олімпіаду, хоча це й буде досягти дуже важко. Бо всі суперники — високого рівня, — сказав Максим Онофріюк.   

Він зауважив, що найскладнішим має стати  поєдинок проти Бельгії, яка є чинним  олімпійським чемпіоном і чемпіоном світу. Поки що українці грали проти бельгійців лише в укороченому різновиді «зеленого» хокею —  5S.     

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top