skip to Main Content

Водохреща по-новому: однією з перших занурилася «крижана людина»

Цього року свято Водохреща відзначають не 19 січня, а саме сьогодні, шостого числа. Кореспондент «СічНьюз» о шостій ранку завітав на Вишенське озеро Вінниці. Аби перевірити, наскільки швидко перелаштувалися місцеві прихильники здорового способу життя і релігійних традицій.

Одним із перших занурився до крижаної води (льоду поки що немає) 44-річний вінницький блогер, пропагандист здорового способу життя і патріотизму Андрій Козак. Він добре відомий, як «крижана людина». Адже вже кілька років ходить без верхнього одягу і взагалі не хворіє.    

Андрій купається у крижаній воді декілька років. Із того часу, як почав загартовуватися.   

Весь цивілізований світ відзначає новорічні свята за новоюліанським календарем. Для України це важливий момент, щоб в політичному, релігійному та інших сенсах віддалитися від Москви, – сказав Андрій Козак.

Він також пояснив, чому зі своєю невеличкою компанією прийшов на озеро о шостій ранку. Мовляв, хто рано встає, тому Бог дає.

46-річний вінничанин Віталій був задоволений, що він одним із першим почав відзначати Водохреща по-новому. Сказав, що водичка чудова.

У ополонці я вже понад  20 років. Відчуття завжди однакові – це тільки кайф. Всім раджу. Буду купатися в крижаній воді і 19 січня, як і у всі інші дні! Це корисно. Адже серед «моржів», здається ніхто не хворіє, – сказав «морж».   

10-річний Тимур Проценко вперше викупався у крижаній воді. Вирішив таким чином відзначити свято.

До цього я готувався. Обливався холодною водою у ванні пару місяців. Тому занурюватися не боявся. Мені хотілося піти з татом і спробувати себе, – сказав  Тимур Проценко.

Його тато, 39-річний Ігор, моржує десять років. Але лише по святах. До перенесення дати Водохреща ставиться нормально. Причому не зважає на рекомендації влади відмовитися від святкування через військовий стан. Мовляв, Вишенське озеро – на околиці міста, і особливої небезпеки тут немає.

Дуже радію через те, що син мене наслідує. А ось дружина і дочка поки відпочивають, – сказав Ігор Проценко. – Для мене було нескладно перелаштуватися на нову дату відзначення Водохреша. Ми прийшли одними із перших, щоб потім не чекати черги.     

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top