skip to Main Content

Хто і яку отримає разову грошову виплату до Дня Незалежності України

Цього року Пенсійний фонд України профінансував 7,7 мільйонів гривень для учасників і жертв війни. Про це на брифінгу 23 серпня розповіла начальниця Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака. Йшлося про особливості проведення разової грошової виплати до Дня Незалежності України.

Категорії отримувачів

Щорічно ветеранам війни та їхнім сім’ям до Дня Незалежності України виплачувалася грошова допомога. Вона передбачена законами України про статус ветеранів війни, гарантії соціального захисту і жертви нацистських переслідувань, – розповіла Олена Корчака.

Як і раніше, допомогу до Дня Незалежності України  отримають такі категорії:

  • Особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • Учасники бойових дій;
  • Члени сімей загиблих;
  • Особи з особливими заслугами перед Батьківщиною;
  • Жертви нацистських переслідувань.  
  • Учасники бойових дій.

За словами Олени, разові виплати до Дня Незалежності України закріплені законодавством. Цього року вони становлять від 450 гривень для учасників війни, до 3100 гривень – для людей з інвалідністю I групи та осіб з особливими орденами та іншими заслугами. Якщо ви є представником цих категорій і зацікавлені у отриманні коштів, у наступному блоці буде розписана інформація про здійснення виплат.

Схема виплат

Захисники України чи пенсіонери отримують грошову виплату до Дня Незалежності України разом із серпневою виплатами. Вони тривають з 4 по 25 серпня, – інформує Олена Корчака. – Пенсіонери не мають робити звернення, бо для цієї категорії кошти будуть нараховані на рахунок автоматично.

А ось ветеранам війни, які перебувають на службі у силових структурах і не є пенсіонерами, виплата забезпечується за місцем знаходження служби. Силова структура  або військова частина, де служить особа, яка має право на виплату, подає заяву, що є знеособленою. Тобто там зазначають кількість людей та їхній статус.

Пенсійний фонд опрацьовує заяву, яка подається до територіального органу, тобто вінницькі силові структури подають заяву до Головного управління. Кошти перераховуються на рахунок силових структур. І саме вони забезпечують осіб, які там служать. Наразі на Вінниччині організована ця робота. 83 % військових частинам, які подали заявки, станом на сьогодні успішно профінансували виплати до Дня Незалежності України, – додала Олена Корчака.  

Христина ЛУЩИНСЬКА, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top