skip to Main Content

У Вінниці провели літературно-музичне свято до Дня Незалежності 

Із нагоди Дня Незалежності України на вінницькому підприємстві Українського товариства сліпих влаштували літературно-музичне свято. Учасники виконували твори переважно на патріотичну тематику. Це були члени колективу художньої самодіяльності підприємства УТОС і обласного центру культури «Щедрик».

Серед незрячих виконавців виявилися і дебютанти: Вікторія Сіднєва і Анатолій Чумак. Вони готуються до майбутніх великих концертів. 

Всіх присутніх із нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України привітав голова обласної організації УТОС Віктор Зелінський.

Коли була проголошена Незалежність України, всі мали дуже багато надій і сподівань. Зараз можна ставитися до цього скептично, адже триває війна. Тим не менше, підприємство і всі організації УТОС працюють. Водночас приємно, що у нас, незважаючи на складні часи, триває культурно-масова робота, — прокоментував  Віктор Зелінський.        

Слухачі почули вірші Володимира Забаштанського, незрячої вінницької поетеси Галини Рибачук, Тараса Шевченка та інших відомих авторів.

Наш захід отримав назву «Україно, молюся за тебе» відповідно до однойменного вірша Володимира Забаштанського. Взагалі переважно всі твори торкалися війни, адже ця тема є найбільш актуальною, —  сказала керівник художньої самодіяльності підприємства УТОС Наталя Слюсарчук.     

Директор підприємства незрячих Костянтин Ільніцький зауважив, що збереження культури і мистецтва у нинішніх складних умовах є дуже важливим. Це перегукується з класичним епізодом. Під час Другої світової війни прем’єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль відмовився від пропозиції одного з міністрів скоротити витрати на культуру заради оборони. «А за що ми тоді воюємо?» — сказав Черчилль. Факт лишається фактом —  у Вінниці та в Україні в цілому розвивається культура навіть в умовах війни.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top