skip to Main Content

Ідеї заробітку для неповнолітніх влітку

Літні канікули – це не лише час для відпочинку та розваг. Для багатьох підлітків це чудова можливість спробувати себе у новій ролі, здобути цінний досвід та, звичайно ж, заробити трохи коштів.

За українським законодавством, працювати офіційно можна з 14 років за згодою одного з батьків. Робота для неповнолітніх має бути легкою, нешкідливою для здоров’я та відповідати віку.

“СічНьюз” підготував перелік актуальних ідей, як підлітки можуть підзаробити влітку:

  1. Продаж освіжаючих напоїв
    Розливати квас, мохіто та інші прохолодні напої на вулицях – це досить поширений вид літнього заробітку, який не потребує спеціальних навичок.
  2. Робота в кафе
    Робота офіціантом у кафе чи ресторані – це чудовий спосіб навчитися спілкуватися з людьми, розвинути сервісні навички та отримати цінний досвід роботи в команді.
  3. Кур’єрська доставка
    Якщо у вас є велосипед або самокат, ви можете спробувати себе у ролі кур’єра. Цей вид заробітку стає все більш популярним, адже він гнучкий та дає можливість працювати у зручний для вас час.
  4. Розповсюдження рекламних матеріалів
    Роздача листівок – це простий та доступний спосіб заробити для підлітків.
  5. Продавець на ринку
    На ринках завжди потрібні помічники, які допоможуть продавати овочі, фрукти, ягоди та інші продукти.
  6. Промоутер
    Це людина, яка консультує клієнтів, проводить презентації та може зацікавити покупця. В цій професії головне бути комунікабельним, мати швидку реакцію та бути ерудованим.
  7. Оператор call-центру
    Для цієї роботи не потрібна особлива кваліфікація. Досить мати чітке мовлення, бажання спілкуватися з людьми та вміння грамотно висловлювати свої думки. Іноді може знадобитися висока швидкість друку або відмінне знання ПК.
  8. Бебісітер
    Останнім часом серед старшокласників став популярним підробіток бебісітерів, тобто “нянею на годину”. Як показує практика, охочіше беруть на таку роботу дівчат-старшокласниць.

Де шукати оголошення

Якщо ви визначилися, в чому хотіли б себе спробувати, але не знаєте, де можна знайти вакансію. Можна скористатися сайтами оголошень OLX, Work.ua, Robota.ua або слідкувати за оголошеннями, які роботодавці часто розклеюють на дверях магазинів, ресторанів, офісів та зупинках. Ще варіант — газети й журнали.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 2 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top