skip to Main Content

ІДІЛ погрожує терактами під час чвертьфіналів Ліги чемпіонів

Іспанська газета Marca повідомляє, що терористична організація Ісламська держава (ІДІЛ) погрожує здійснити теракти під час матчів чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Згідно з джерелом, ІДІЛ через свій фонд Аль-Азаїм розповсюдив плакат із погрозами, на якому зображені стадіони у Лондоні, Парижі та Мадриді. У центрі плакату зображено людину у масці та зі зброєю, поруч з якою є підпис англійською: “Вбийте їх всіх”.

Marca зазначає, що наразі клуби не анонсували жодних змін щодо посилення безпеки на стадіонах перед матчами.

Водночас видання пише, що правоохоронці ще до оприлюднення заяви терористів допускали таку можливість, адже ІДІЛ неодноразово натякав, що націлений на спортивні заходи.

Варто зазначити, що матч «Реал» (Мадрид) — «Манчестер Сіті» ще до погроз ІДІЛ отримав статус від Міністерства внутрішніх справ Іспанії з високим ризиком небезпеки — через потенційні сутички між уболівальниками обох команд.

Два з чотирьох матчів чвертьфіналу Ліги чемпіонів відбудуться у Мадриді. 9 квітня «Реал» прийме «Манчестер Сіті», а 10 квітня в іспанській столиці відбудеться гра «Атлетіко» з дортмундською «Боруссією».

Ситуація з погрозами ІДІЛ залишається напруженою, і правоохоронці вживають заходів для забезпечення безпеки глядачів та учасників матчів.

Яна ТИХОЛАЗ, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top