skip to Main Content

«Іноді холодно, іноді сумно» – студенти під час тривоги сплять в укритті

Потрапити в гуртожиток  та  відчути смак студентського життя у 2024 році можна лише за умови, що вас випустили на очне навчання. З початком повномасштабного вторгнення для студентів це стала справжня розкіш. 

Студентка Вінницького державного педуніверситету  Анастасія Мурава вважає, що очне навчання, незважаючи на нинішні обставини, все ж краще за дистанційне.

Недоспані ночі через повітряні тривоги та завжди відкладена «на потім» домашка. Важко зібратися із силами, коли ти цілу ніч провів у підвалі (студенти мають спускатися туди під час тривоги, згідно із правилами поведінки під час повітряних тривог  – ред.). Іноді холодно, іноді сумно. Але все ж я радію, що маю можливість навчатись, — розповіла «СічНьюз» студентка Анастасія Мурава.

Дівчина каже, що знайшла у виші безліч друзів.

Я назавжди запам’ятаю наші вечори із теплими розмовами та смаженою картоплею, – додала Настя. 

За результатами нашого опитування, більшість вінницьких студентів мріють відкласти ноутбук в бік й сказати батькам: «Нас нарешті випустили на очне навчання!».

Отож, про найвагоміші його переваги:

  1. Досить легко знайти нових друзів. Виходиш в коридор, обираєш будь-яку кімнату, стукаєш, відкривають, просиш сіль і … «вуаля»: плюс один друг! Чесно кажучи, зараз є й інший варіант. Достатньо лише потрапити у чат в «Телеграмі», а далі – справа техніки.
  2. Можливість відчути себе вільним і незалежним. Вступ до університету, заселення у гуртожиток, як не крути, підштовхує до самостійності. Але може бути сюжет подібний до казки «Попелюшка». Якщо до 23:00 ти не повернешся у гуртожиток, тролейбус, звісно, в гарбуз не перетвориться. Але замість мачухи прочухана від вахтера точно вхопиш!
  3. Можливість самореалізуватися. Знайти себе й справу, яка буде до душі та мати можливість познайомитися з цікавими людьми.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
3.7 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top