skip to Main Content

Керівники підприємств два роки незаконно добували пісковик

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора видобувного підприємства та начальника кар’єру на Вінниччині. Прокурори Вінницької обласної прокуратури обвинувачують його у незаконному видобуванні надр та легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України). Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства та начальник кар’єру з квітня 2021 року по квітень 2023 року організували видобування пісковику, достовірно знаючи про зупинення спеціального дозволу на користування надрами.

За два роки протиправної діяльності вони незаконно видобули близько 3000 м куб. пісковику, завдавши шкоди довкіллю на 13 млн грн. Отримані від необлікованого «бізнесу» кошти обвинувачені ділили між собою та переводили на банківські рахунки. Загальна сума легалізованих доходів від такої діяльності сягнула 3 млн грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів перед судом, обвинуваченим загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ Нацполіції у Вінницькій області.

Довідка “СН”

Пісковик — осадова гірська порода. Вона складається з зерен піску, зцементованого глинистим, кременистим та іншим матеріалом.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top