skip to Main Content

Пішки подолали 600 кілометрів, щоб знищити бомбардувальники

В ГУР МО України сьогодні, 24 січня, розкрили деталі спецоперації в рф, в результаті якої було знищено і виведено з ладу три ворожі бомбардувальники Ту-22М3. Командував групою розвідників полковник Олег Бабій. Вони пішки подолали понад 600 кілометрів ворожою територією, щоб знищити російські бомбардувальники.

Успішно виконане завдання в глибокому тилу ворога порушило плани військово-політичного керівництва рф щодо ракетних ударів по території України та фактично повністю дестабілізувало роботу аеродромів і пунктів базування дальньої авіації. Про це інформує спецпідрозділ ГУР МО України «Артан».

Однак, повертаючись на підконтрольну Україні територію, група потрапила у засідку. У тому бою, 30 серпня 2023 року, прикриваючи відхід своїх бойових побратимів, Олег Бабій зазнав смертельного поранення та загинув.

За свій героїчний подвиг нагороджений званням Героя України з присвоєнням ордену «Золота зірка». Посмертно. У Героя залишилася дружина та двоє маленьких дітей. Молодшій донечці на час смерті батька виповнився лише рік, а син – щойно пішов до першого класу.

На честь розвідника в День Соборності України у Львові, на фасаді школи, в якій навчався Олег Бабій, встановили меморіальну дошку.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top