skip to Main Content

Кошулинський закликав позбавляти ухилянтів прав – опитування

Людей, які не виконали свій обов’язок захищати країну, потрібно позбавити громадянства та не допускати до виборів. Таку думку висловив віце-спікер Верховної Ради України VII скликання, голова Секретаріату ВО “Свобода”, сержант ЗСУ Руслан Кошулинський в ефірі «Київ 24».

Депутат вважає, що найголовнішою мотивацією для українців має бути патріотизм.

Треба визначитися, чи ми є єдиною родиною, яка відстоює себе, чи у нас є армія, а є суспільство, яке під час війни “вирішує» свої буденні питання, – стверджує сержант ЗСУ Руслан Кошулинський. 

Також депутат додав, що  новий закон про мобілізацію має бути справедливим, а депутати повинні отримати право на мобілізацію. 

Як ми згадали місцеві органи влади, які вирішують свої… Вони не погані, вони хороші. У них таке законодавство, яке передбачає, що вони відповідальні. Та змініть це законодавство, дайте їм цю можливість піти захищати свою Батьківщину, – розповідає Роман.

Також він додав, що хто де був і чим займався, ми будемо розбиратися після війни. Але зараз це має бути чітко мотиваційна річ – якщо ти не підеш, то ворог прийде до тебе до хати.

Що відомо про законопроєкт

Нагадаємо, в грудні Кабмін вніс в парламент законопроект про мобілізацію. Після обговорення його відкликали для допрацювання, бо низка тез викликала бурхливу реакцію в суспільстві.

Днями заступниця голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, народна депутатка від “Слуги народу” Мар’яна Безугла запропонувала радикальну законодавчу ініціативу – позбавляти громадянства та заарештувати майно тих військовозобов’язаних, які виїхали за кордон під час війни.

Результат опитування

Журналісти “СічНьюз” провели опитування, щоб дізнатися, чи згодні вінничани із думкою колишнього віце-спікера Верховної Ради України. За результатами опитування, 47.6% не згодні, 28.6% погоджуються частково і 23.3% повністю погоджуються. Тобто думки людей розійшлися.  

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top