skip to Main Content

Купівля нерухомості: наскільки це вигідна інвестиція для вінничан

Нерухомість мала попит у всі часи. Навіть під час воєнного стану українці, зокрема й вінничани, продовжують вкладати своє майно у цей тип власності.

Журналістка «СічНьюз» поспілкувалася з вінницьким експертом з нерухомості Катериною Ободзінською. Аби дізнатися детальніше про стан нерухомого майна на ринку.

Якою є вартість на нерухомість сьогодні? Ця цифра збільшилася чи зменшилася?

– Вартість на нерухомість за останні півроку зросла десь на 10-20%. Причин є декілька. Одна з головних – це здорожчання будівельних матеріалів. Якщо таке відбувається, то автоматично зростає в ціні й первинний ринок. Коли зростає первинний, паралельно зростає вже й вторинний.

Друга причина – це попит на оренду. В цей час це відбувається у зв’язку з переїздом тимчасово переміщених осіб. Тоді для інвесторів це є досить вигідним бізнесом. Ну і третьою, не менш важливою причиною, є державна програма кредитування («Є-програма»), – зазначає пані Катерина.

Проте, за її словами, власники не дуже хочуть продавати під вищезазначену програму. Адже тоді потрібно буде довго чекати кошти, а потім довго знімати тощо. Тому навмисно піднімають ціни, аби їхні очікування були виправдані.

Наскільки популярним цьогоріч є вклад майна саме в нерухомість?

– У Вінниці є більше 20 будівельних майданчиків. На деяких із них вже всі квартири розкуплені від забудовника. Це означає, що інвестори все ж вкладають кошти, і це є досить прибутковою справою. Але, якщо ви новачок в цьому, то варто обов’язково проконсультуватися зі спеціалістом, – каже Катерина Ободзінська.

Які запити на цей час є найпопулярнішими?

Як зазначає експерт, всі запити на нерухомість є популярними. Це і квартири, і будинки, і дачі, і кімнати в гуртожитках, і навіть просто комерційна нерухомість. Все залежить від того, що людині потрібно, і на яку суму вона розраховує.

– Якщо для інвестування, то я, звісно, раджу однокімнатну квартиру. Бажано в новобудові. Адже на неї завжди є і буде попит як для оренди, так і перепродажу, – підсумувала вона.

Анастасія ТКАЧУК, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top