skip to Main Content

Легендарний Віталій Косовський нагородив призерів вінницьких змагань

У перший день зими у Вінниці підбили підсумки футбольного сезону. Зокрема, влаштували урочисте та яскраве нагородження призерів одразу трьох важливих аматорських змагань.

Церемонію проводив, серед інших, легендарний футболіст «Ниви», «Динамо» і збірної України Віталій Косовський. Він схвально відгукнувся про рівень організації змагань, які проводить міська Асоціація.  

А голова ВМАФ Юрій Максименко зауважив, що Асоціація намагатиметься надалі покращувати свою роботу і рівень проведення футбольних баталій. Зокрема, планує збільшити масовість.  

Ми вперше провели чемпіонат Вінницької міської територіальної громади 7 x 7. Він добре себе зарекомендував. Недарма там змагалися 13 команд. Цей турнір треба буде розвивати. А чемпіонат серед аматорів плануємо розділити на вищу і першу ліги, що має зацікавити учасників – сказав Юрій Максименко.     

Було роздано безліч індивідуальних призів у різних номінаціях, в тому числі й нагороди найкращим футболістам місяців. А найкращим гравцем аматорського чемпіонату МТГ визнали Тимофія Брижчука («ЯСКО»).   

Всі команди отримали пам’ятні нагороди за участь. Призери – Кубки, медалі і комплекти із п’яти м’ячів від міської Асоціації.   

У відкритому чемпіонаті Вінницької міської територіальної громади з футболу 7 x 7 трійку призерів склади «Домашній маркет», «Благодать» і «Оріон» (Малі Крушлинці). У аматорському чемпіонаті Вінницької МТГ на п’єдестал пошани підіймалися «ЯСКО», «ЕМС-Поділля» та «Універ-Динамо» (Харків). «Ясківці» цього сезону оформили «золотий дубль», бо ще здобули Кубок міста. Не дивно, що наставник цієї команди Андрій Веретинський отримав нагороду найкращого тренера міських змагань у 2023 році. Нагородили й фіналіста Кубку МТГ – «Універ-Динамо» (Харків). Обидва учасники фіналу також отримали комплекти футбольних м’ячів.

До війни у Харкові рівень футболу був вищим, ніж зараз у Вінниці. Ми грали не лише в чемпіонаті Харківської області, але й в Кубку країни серед аматорів. Там протистояли деяким колективам, які наразі виступають у Першій лізі. Якби не війна, ми могли б вийти на ще серйозний рівень. З того часу склад змінився на 95 %. Дехто завершив навчання або перейшов до професіональних клубів, інших мобілізували, – сказав президент «Універ-Динамо», проректор Харківського національного університету внутрішніх справ Сергій Бортник.  

Він вважає, що «Універ-Динамо» своєю присутністю додав колориту вінницьким змаганням. І ця харківська команда в наступному сезоні буде боротися лише за перші місця.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top