skip to Main Content

«Малих академіків» знову запрошують на навчання: цього року без іспитів

Цього разу загальні збори вінницького відділення Малої академії наук України (МАН) із зрозумілих причин пройшли у скороченому форматі. На них завітали представники місцевих вишів, які опікуються підготовкою «малих академіків»: технічного, медичного, педагогічного та Донецького національного університету. Були також представники наукових товариств області, випускники МАН, талановиті школярі та їхні вчителі. Зустріч пройшла в дружній і доброзичливій атмосфері. Бажаючі займатися у МАН отримали необхідні консультації.   

Плануємо набрати півтисячі учнів. Продовжуємо приймати заяви. У нас будуть працювати понад 30 секцій на базі чотирьох вишів. Також діятимуть школи математичних і біологічних знань, англійської мови, мовознавства. Це допоможе учням підняти рівень знань із базових дисциплін, – розповіла відповідальний секретар вінницького відділення МАН Тамара Корінна.

Проєкти, які після підготовки готуватимуть і захищати юні науковці, мають бути актуальними. Багато із них будуть присвячені нинішнім подіям в Україні, військовому стану, патріотичному вихованню тощо.

Щоб стати учнем відділення МАН, можна або пройти електронну реєстрацію на сайті Вінницької обласної станції юних натуралістів (там є окрема рубрика) або у нашій групі в «Фейсбуці», або завітати для цього на станцію юннатів і написати заяву. Безкоштовне навчання починається на базі вишів із восьмого жовтня, – додала Тамара Корінна.    

Вона повідомила, що цього року МАН України вирішила приймати на навчання не лише 9-11 класів, але й 8-х. Причому вступні іспити скасовані.  Тому поки що запрошують всіх охочих займатися наукою юних вінничан.       

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top