skip to Main Content

«Мені заборонили співати українською, а я продовжував» – Адам Дзюба

Творчий концерт заслуженого артиста України  Адама Дзюби у Вінниці зібрав студентів і викладачів педуніверситету. До них завітав колектив «Слов’янка».

Про те, як радянщина паплюжила українські пісні

Виступи народних ансамблів у наш час є важливими. Українська культура, як ніколи, наразі потребує нашої підтримки. За радянських часів нашим артистам фактично не вистачало повітря. Ось що говорить народний артист Адам Дзюба:

Колись я заспівав «Ой, у лузі червона калина». Тоді мене викликали у КГБ і сказали: «Співайте «Красную гвоздику». Але через півроку, ще до дня незалежності,  я заспівав «Ще не вмерла Україна», і люди пішли зі мною.

Про найяскравіший виступ

Свою вправність у вокалі показали й студенти. Першокурсник Вінницького торгівельно-економічного університету змусив усю залу палати ліхтарями. Дмитро Гуменюк виконав пісню «Ліхтарі», і зала не залишилася байдужою. Дівчата танцювали. А хлопці шукали, з ким би  можна було потанцювати. Ось, що написав один з парубків у групу гуртожитку:

Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями

Тарас Шевченко, точно відчував не минуще, пишучи ці рядки. Пророцтво підхопив і молодіжний колектив. Студенти проспівали легендарний вірш у сучасній манері. Родзинкою стали  палкі рухи артистів.

А от публікою народний артист Адам Дзюба залишився невдоволений. Чоловік висловився, що такої скупої на оплески зали ще не бачив.

П’ятий концерт даємо, а такого невдячного залу, ще не бачив. Люди, не будьте скупили на оплески, – сказав Адам Дзюба.

Аліна ТАЛАН, «СічНьюз»

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top