skip to Main Content

Мера Вінниці командирували до Берліна на 8 днів, хоча конференція триватиме лише 2

Понад 2000 учасників з понад 60 країн 11-12 червня 2024 р. прийняли участь у конференції з відновлення України в Берліні. Серед них був і міський голова Вінниці Сергій Моргунов, якого задля цього рішенням виконкому міськради було відряджено до Німеччини терміном на вісім календарних днів (з 8 по 15 червня 2024 р. включно). Це не може не здивувати, адже витрачаються кошти громади.

Берлінська конференція з реконструкції (Ukraine Recovery Conference, URC2024) — це вже третій захід з початку повномасштабної війни. У липні 2022 р. учасники аналогічної конференції в Лугано (Швейцарія) погодили основні принципи реконструкції: вона має бути орієнтованою на реформи, прозорою, демократичною та сталою. На конференції у Лондоні у 2023 р. в центрі уваги була мобілізація приватного сектору.

Цьогорічна дводенна конференція з відновлення України, яку у Берлині відкрили канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський була орієнтована на довгострокову перспективу щодо відбудови України та стимулювати інвестиції. Також увага учасників конференції була зосереджена на таких темах:

  • надзвичайна допомога Україні на тлі триваючих атак російських окупантів;
  • мобілізація приватного сектору для реконструкції та економічного зростання;
  • соціальне відновлення та людський капітал для майбутнього України;
  • відновлення муніципалітетів і регіонів;
  • вступ України до Євросоюзу і відповідні реформи.

У 2025 р. конференцію з відновлення України планують провести у Італії. Очікується, що вона теж буде дводенною. Але, враховуючи географію, ймовірно, Моргунова доведеться відряджати на 10-12 днів.

Джерело: vinnychany.info

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top