skip to Main Content

Мешканець Вінниччини закликав росіян нищити українців

Жителю м. Тульчина повідомлено про підозру у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до агресивної війни та які містять виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році. А також глорифікація осіб, які здійснювали цю агресію. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний є користувачем російської соціальної мережі «Одноклассники», яку використовував для публічного висловлення антиукраїнських наративів. Серед вподобаних ним сторінок були «новости.ru», «русский мир», «стратегия путина» тощо.

З них чоловік на широку аудиторію поширював матеріали з підтримкою російського вторгнення в Україну, знищення українців та прославляння окупантів на чолі з путіним та кадировим.

Поширювані підозрюваним тексти містили заклики «Киев – это вражеская столица…», «…надо бить по Киевским ТЭЦ», «…уничтожить нациков, бандеровцев и шайтанов», «украинские позиции ровнять с землей!» та подібну пропаганду агресора.

За інкриміновані злочини передбачено покарання до 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Фелікс ЖАНІН,”СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top