skip to Main Content

Міськраду на Вінниччині зобов’язали охороняти об’єкт культурної спадщини

Немирівську міськраду зобов’язали укласти охоронний договір на понад 200-літній об’єкт культурної спадщини на території міста. Це сталося рішенням Вінницького окружного адміністративного суду, яким було задоволено позов Немирівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління містобудування та архітектури Вінницької обласної військової адміністрації. Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Йдеться про чоловічий корпус колишньої Немирівської гімназії 1815 року (нині ліцей №2), який від 1979 року перебуває під охороною держави як пам’ятка архітектури.


Набуваючи право власності на нерухоме майно у 2018 році, Немирівська міська рада, в порушення Закону України «Про охорону культурної спадщини», не уклала з відповідним органом охоронний договір, уникнувши таким чином зобов’язання щодо належного утримання пам’ятки, її відновлення та збереження. З огляду на це, прокуратура у судовому порядку зобов’язала орган місцевого самоврядування забезпечити виконання норми закону.

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його виконання.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top