skip to Main Content

На Вінниччині продавали незаконно виготовлені тютюнові вироби

Організована злочинна група займалася незаконним придбанням, зберіганням, збутом і транспортуванням з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України). За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури до суду вже передано обвинувальний акт.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протиправну діяльність четверо спільників розпочали у другій половині 2022 року. Двоє «працювали» в Одесі, звідки нелегальний тютюн роз’їжджався по регіонах країни, двоє координували «бізнес» на Вінниччині, де функціонувало 27 «точок» з продажу контрафакту (обвинувальні акти щодо продавців також скеровано до суду). Про це інформує пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Під час документування злочину було проведено близько півсотні обшуків, у ході яких виявлено та вилучено понад 100 тис. пачок цигарок загальною вартістю 5 млн грн, майже 1,5 млн грн готівкою, записи з «чорною бухгалтерією», засоби зв’язку, носії інформації тощо.

Такий злочин карається штрафом від 5000 до 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top