skip to Main Content

Як діяти, якщо надійшла пропозиція щодо співпраці із ворогом

Останнім часом багатьом українцям на «Телеграм» надходять повідомлення щодо співпраці із ворогом (за фінансову винагороду). Не оминули цього лайна й вінничани.

Як інформують фахівці, у жодному разі не можна переходити за посиланням! Навіть не можна спілкуватися з через запропонованого бота, інакше ворог отримає інформацію про ваш акаунт.

Якою буде відповідальність за співпрацю із ворогом, «СіНьюз» прокоментував юрист:

Розкриття іноземній державі інформації, яка може бути використана для нанесення шкоди державному суверенітету та територіальній цілісності України, обороноздатності, економічній та інформаційній безпеці є ознакою злочину передбаченого ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). Цей злочин, вчинений в період воєнного стану, карається позбавленням волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.

Слід зазначити, що суди України справедливо та безжально застосовують ст. 111 КК України до злочинців, які передають інформацію про розміщення військових об’єктів, у тому числі приговорюючи до довічного позбавлення волі, навіть за одноразове повідомлення. При цьому для кваліфікації злочину абсолютно не мають значення мотиви злочинця (за гроші він це робив чи за ідею).

Михайло ШАФІР, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top