skip to Main Content

Молодь з особливими потребами позмагалася  в міні-футбол на Спеціальній Олімпіаді

Міська асоціація футболу на чолі з Юрієм Максименком у Вінниці вперше провела турнір з міні-футболу Спеціальної Олімпіади України для дітей та молоді з порушенням розумового розвитку. На старт вийшли шість команд. Їх розбили на дві групи, згідно віку. Грали другого вересня на майданчиках СК «Нива».   

Змагання підтримали організація «Справа кольпінга у Вінниці» і релігійна місія «Карітас-Спес Вінниця».  

Юрій Максименко повідомив, що вінницькі змагання Спеціальної Олімпіади України для дітей та молоді з порушенням у розумовому розвитку стануть традиційними, щорічними.  І наголосив на необхідності соціалізації дітей із особливими потребами, бо вони потребують уваги у будь-який час.

Директор релігійної місії “Карітас-Спес Вінниця” Євген Маркевич сказав, що під час війни для дітей з особливими потребами потрібна увага і можливість проявити себе. Також на іграх був присутній голова Вінницької територіальної організації спорттовариства «Колос» Сергій Татусяк. Він висловив зацікавленість допомогти із організацією аналогічних змагань, як мінімум, на обласному рівні.  

Учасники грали із натхненням, намагалися йти вперед і атакувати. 

Мені подобається грати нападником, забивати голи. Ми любимо спорт, здоровий спосіб життя, — сказав 23-річний учасник змагання Ігор Дука, випускник центру реабілітації «Поділля».  

Нагородження проводили Юрій Максименко, його заступники Олександр Крилов і Володимир Онофрійчук, а також Євген Маркевич. Всі учасники отримали пакунки із подарунками і медалі. Кубками було відзначено всі команди, а також найкращих гравців турніру (за амплуа) і тренерів.

Фелікс ЖАНІН, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top