skip to Main Content

На турнірі «Шаховий дебют», який відкривав нові таланти, зібрали кошти на ЗСУ

Вінницький міський палац дітей та юнацтва гостинно прийняв юних шахістів із різних районів і міст області. У спортивній залі закладу провели благодійний турнір «Шаховий дебют».

На початку усі разом заспівали гімн України та вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

До речі, усі зібрані благодійні кошти (понад 5,5 тисяч гривень) підуть на підтримку ЗСУ. Зокрема, на закупівлю турнікетів для бійців.  

Раді, що є можливість привозити діток на цікаві змагання до Вінниці. Ми, як гості, дуже задоволені організаторською підготовкою. Будемо намагатися розвивати дружні стосунки й запрошувати до себе, – розповів “СічНьюз” керівник шахового гуртка з Жмеринки Віктор Личкін.

У турнірі взяли участь 97 юнаків і дівчат з різних міст і районів Вінниччини. Наймолодшій учасниці було всього лише п’ять років, найстаршому гравцю – 17. Серед спортсменів було багато персонально запрошених шахістів з багатодітних родин, вимушених переселенців, дітей військових. Дбайливі організатори прагнули їх підтримати, адже всі учасники мали отримати солодкі подарунки і цінні призи.        

Окремо змагалися початківці, окремо – досвідчені розрядники.  Загалом пройшло п’ять турів за швейцарською системою. Кожному спортсмену надавалося на гру десять хвилин із додаванням п’яти секунд за кожен хід.

В основному турнірі перемогли шахіст із Тульчина Назар Небелиця і жмеринчанка Поліна Нестерук.  

У шахи мене навчили грати тато і дідусь. Мені це дуже сподобалось. Я вже два роки займаюсь в клубі «Оракул» й неодноразово займав призові місця. Мої батьки та брати активно мене підтримують у цьому, – розповів Назар Небелиця.

Найстаршою учасницею турніру була 17-річна вінничанка Валерія Донецька. Вона здобула срібло серед дівчат.  

Заняття шахами в першу чергу допомагають мені розвивати критичне мислення та приносять задоволення. Спочатку це було просто захоплення. Але завдяки підтримці моїх рідних та друзів я стала призеркою різних міських і обласних змагань, – розповіла Валерія Донецька.

Переможці і призери отримали Кубки і медалі (у 9 категоріях). А всі  учасники турніру – красиві дипломи і набори подарунків від партнерів. Змагання проводилися за підтримки Департаменту освіти Вінницької міської ради, британського благодійного фонду «Hope4», громадської організації «Ми-вінничани», громадської організації «Ротарі клуб «Вінниця Поступ», фонду розвитку сільських громад «З міста в село», електронного видання «СічНьюз» і мецената Василя Вовка.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Яна ТИХОЛАЗ, “СічНьюз”

Поділитися
5 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top