skip to Main Content

Волонтери і небайдужі вінничани рятують безпритульних тварин від морозів

Зима наближається, а з нею і холоди. Безпритульні тварини – найбільш вразливі, вони найбільше страждають від морозів. Через низькі температури, відсутність їжі та води тваринки можуть загинути за лічені години.

Через мороз та відсутність їжі, смерть у собак настає за 15 годин, у котів – за 6. І лише від людей залежить, як тварини переживуть зиму, – розповіла “СічНьюз” вінницька волонтерка Катерина Христич.

Небайдужі вінничани вже почали вживати заходів. На деяких вулицях міста над Бугом з’явилися будиночки для котів та собак. Волонтерка поділилася корисними порадами, які допоможуть врятувати життя беззахисним тваринкам.

Якщо ви хочете допомогти, дотримуйтеся цих простих порад:

🐾 Годуйте тварин теплою їжею

Це можуть бути теплі каші, чи легкий суп. Можна навіть купити сухий корм і залити його гарячою водою.

🐾 Наливайте тваринам теплу воду

У морози вода дуже швидко замерзає в мисках, тому варто наливати теплу та, час від часу, перевіряти миску. У такому випадку, вона не так швидко замерзне і тварина зможе, хоч якось зігрітися.

🐾 Пускайте погрітися в приміщення

Якщо є така можливість, запускайте тварин погрітися в під’їзд. Потрапляючи в тепло, вони відразу сплять – так їм вдається відновити сили. Також перевіряйте підвальні віконця, щоб вони не були забиті дошками.

🐾 Зробіть укриття

Ви можете використати звичайну коробку. Зовні будиночок можна обмотати скотчем, а всередину покласти теплі кофти чи інший старий одяг. Рекомендуємо ставити будки на дерев’яний піддон, щоб холод від землі не йшов всередину.

🐾 Знайдіть родину

Найкраще, що ви можете зробити – це подарувати безпритульній тварині сім’ю та дім. Перетримка та притулок – це теж один із варіантів не дати тваринам замерзнути, поки ви шукаєте їм родину. Проте, в зв’язку з війною, притулки переповнені покинутими собачками та котиками, тому можете допомагати цим закладам інформаційно, щоб тварин швидше забирали у сім’ї.

Кожен з нас в силах допомогти тваринам пережити морози, головне – не залишатися осторонь, – додає Катерина Христич.

Щоб оперативніше слідкувати за новинами, підписуйтеся за наші сторінки у “Фейсбук”“Телеграм”“Вайбер” та “Інстаграм”.

Яна ТИХОЛАЗ, фото Інни ДОБРОВОЛЬСЬКОЇ, “СічНьюз”

Поділитися
5 3 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top