skip to Main Content

На Вінниччині два водії напідпитку спробували підкупити поліцейських

Нетверезих водіїв автомобілів ВАЗ та Renault Duster, які за не складання на них адмінпротоколів пропонували інспекторам груп реагування патрульної поліції гроші, зупинили у Вінницькому та Гайсинському районах. Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

В селі Підвисоке Оратівської територіальної громади за порушення Правил дорожнього руху інспектори Відділення поліції № 3 Вінницького районного управління поліції зупинили автомобіль Renault Duster під керуванням 27-річного жителя Черкаської області. Під час спілкування із водієм правоохоронці помітили у нього ознаки алкогольного сп’яніння.

Від освідування чоловік відмовився. Аби уникнути відповідальності правопорушник запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 20000 гривень. Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати та поклав кошти на сидіння службового автомобіля. Для документування кримінального правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

А у м. Бершадь працівники сектору реагування патрульної поліції Відділу поліції № 1 Гайсинського районного управління поліції зупинили автомобіль ВАЗ за порушення ПДР. Водій керував транспортним засобом з ознаками алкогольного сп’яніння. Від освідування він відмовився.

У подальшому за нескладання адміністративних матеріалів 35-річний водій, мешканець Чернігівської області запропонував правоохоронцям 10000 гривень. Слідчо-оперативна група поліції задокументувала факт кримінального правопорушення.

За фактами пропозицій неправомірної вигоди слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання – до 4 років позбавлення волі.

Крім того, за вчинення адміністративних правопорушень відносно водіїв транспортних засобів працівники поліції склали адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top