skip to Main Content

На Вінниччині стартують два комплексних дослідження в ІТ-сфері

У вересні цього року на Вінниччині стартують два комплексних дослідження в ІТ-сфері. Про це «Січ Ньюз» розповіла Дарія Нишпорська – голова ІТ-Асоціації Вінниці. До цього громадського об’єднання входять 18 провідних ІТ-компаній області, причому деякі з них перебувають у ТОП-10 України.

Одне із досліджень буде орієнтоване на ІТ-освіту у нашому регіоні. У другому оцінюватимемо рівень розвитку ІТ-компаній регіону. Це допоможе проаналізувати загальну ситуацію в нашій індустрії, її стійкість. Таке вперше ми робили у 2021 році, причому самотужки. Наступного року нам допомагали інші партнери. Цього року також плануємо підключити кількох донорів, але це ще в стадії обговорення, – сказала Дарія Нишпорська.

Вона нагадала, що у нашому регіоні останнім часом було багато міграції серед айтішників. Зокрема, під час війни на Вінниччині їх було до 12 % від загального числа в Україні. Скільки наразі залишилося, як раз покаже дослідження.

ІТ-сфера – одна із найбільших галузей української економіки. Тому важливо знати, скільки саме відсотків у ній займає Вінниця і Вінниччина. Також ми дізнаємося, які акценти треба буде робити у подальших проєктах. Необхідно враховувати, що ІТ-сфері є кадрова проблема. Зокрема, на одну вакансію в Україні є близько 80 охочих, – наголосила Дарія Нишпорська.

Михайло ШАФІР, «Січ Ньюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top