skip to Main Content

На Вінниччині визначили найкращих серед «малих академіків»

Виявляться, «малі академіки» непогано розбираються і у точних, і у гуманітарних науках, і у мистецтві. Та навіть успішно займаються власними дослідженнями і розробками. Це красномовно засвідчили підсумки обласного етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт серед слухачів Вінницького територіального відділення Малої академії наук (МАН) України. Цими вихідними там взяли участь 342 учні закладів загальної середньої освіти зі всієї області.

Конкурс проходив у дистанційному форматі на базі обласної станції юних натуралістів. Учасники, окрім друкованих матеріалів, презентували свої роботи у форматі відеопрезентацій та відеозаписів. Членами журі були 28 науковців – викладачі вишів Вінниці, Києва, Житомира, Подільського наукового ліцею тощо.

Оригінальні роботи

На думку журі, дуже цікавою виявилася робота Віталіни Волошиної (Городківка) із мистецтвознавства «Виготовлення весільного віночка із воску». Це стара, призабута технологія. Сподобалося й дослідження «Мистецтво муралу як засіб формування патріотичної свідомості» Павла Дмитренка (Крижопіль).

У сфері медицини запам’яталася робота учениці Вінницького технічного ліцею Поліни Дмитришиної «Вплив Ковід-19» на різні аспекти життя і здоров’я людини». А учениця ліцею Хмільника Вікторія Нечай підготувала оригінальне дослідження «Вплив стресу на артеріальний тиск під час війни».   

40 переможців

Особливо успішно на конкурсі виступили учні ліцеїв № 33, № 1 і № 20 Вінниці, Подільського і Тиврівського наукового ліцеїв. Загалом близько 40 переможців конкурсу у різних категоріях будуть представляти Вінниччину у травні на Всеукраїнському етапі.  

-Багато конкурсних робіт мали прикладний характер. Тобто їх можна використовувати у народному господарстві. Найбільшою популярністю користувалися такі напрямки: медицина, хімія, зарубіжна література, українська мова, математика, фізика, історія, – розповіла відповідальний секретар Вінницького територіального відділення МАН України Тамара Корінна.

«Боріться – поборете, Вам Бог помагає»

Т.Г.Шевченко

Фелікс ЖАНІН, «СічНьюз»

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top