skip to Main Content

На Вінниччині заступник мера очолив організовану злочинну групу

Слідчі інкримінують чотирьом підозрюваним ряд злочинів, за вчинення яких їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Про це інформує відділ комунікації поліції Вінницької області.

З метою заволодіння бюджетними коштами

За словами т.в.о. заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, 39-річний заступник міського голови одного з населених пунктів Вінницької області у квітні 2023 року створив організовану групу з метою заволодіння бюджетними коштами, виділеними на проведення будівельних робіт у закладах освіти. До складу угруповання також входили директор комунальної установи з обслуговування закладів освіти, головний бухгалтер цієї ж установи та приватний підприємець віком від 26 до 47 років.

Роботи не проводились

Фігуранти забезпечували укладення договорів з підставним ФОП із завищенням ціни матеріалів та складали акти приймання виконаних робіт, які фактично не проводились. До офіційних документів вносили завідомо неправдиві відомості. Потім перераховували бюджетні кошти з казначейського рахунку комунальної установи на банківський рахунок ФОП. Готівку знімали та розподіляли між учасниками.

Таким чином, протягом квітня – серпня зловмисники заволоділи бюджетними коштами на понад 1,5 мільйона гривень. Слідчі слідчого управління поліції Вінницької області здобули достатньо доказів, та 14 лютого повідомили усім чотирьом фігурантам про підозру.

Інкріміновані злочини

Угрупованню інкримінують злочини, вчинені організованою групою, серед яких:

  • привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України);
  • службове підроблення (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України).

Володимир ПРИСЯЖНЮК, “СічНьюз”

Поділитися
0 0 голосів
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top