skip to Main Content

Найкращі фільми у 2023 році – рейтинг “СічНьюз”

Ось і наближається кінець року. Рейтинг “Січньюз” пропонує згадати, на які ми кінострічки так терпляче очікували, щоб згодом поділитися враженнями з рідними та близькими. Фільми були вибрані за популярністю та само собою, за роком випуску. Вони розташовані у порядку зростання за рейтингом IMDb.

10 місце: Крик 6 (горор) 6.6

Продовження культової серії горор-фільмів “Крик” була випущена у 2023 році, називаючи себе шостою частиною. В головних ролях були всім відомі Мелісса Баррера, Дженна Ортега, Мейсон Гудінг та Джасмін Савой Браун. Четвірка приятелів переїжджають у Нью-Йорк після кривавої різанини за новим життям, де на них очікуватиме той самий вбивця.

9 місце: Мавка: Лісова пісня (анімація) 6.62

Фільм “Мавка: Лісова пісня”, був знятий за мотивами відомої драми-феєрії неймовірної поетеси Лесі України, де головною постаттю є сама Мавка, берегиня лісу, яка захищає його від усіляких негараздів. Як відомо, Мавку намагалися безліч разів змінювати, щоб в кінці вийшов той самий варіант, який сподобається усім та у них це вийшло.

Образ Мавки хоч і простий, але вселяє довіру. За сюжетом відбувається запекла ворожнеча між лісовими духами та людьми через кровопролитну війну за життєві ресурси чарівного лісу. Проте, цю ненависть між собою зуміли перервати двоє молодят – Лукаш та Мавка, які закохалися в один одного та довели, що коханню не існує меж. Позаяк мультфільм чудово зображує українські звичаї та культуру, яка є чудовою відповіддю імперіалістичній російській пропаганді.

8 місце: Пила 10 (горор) 6.7

Чудове, неймовірне та просто класне продовження серії фільмів “Пила”, яка дала собі початок у 2004 році. Сюжет ідентичний за попередні частини – хворий псих навчає любити життя жертв злої долі. Тільки в цьому випадку, головною постаттю є Джон, онкохворий молодий чоловік, який стає потерпілим від жорстокої афери, яка обіцяла йому вилікувати рак “невідомою норвезькою практикою”. Наприкінці фільму, глядач-садист залишиться задоволеним, а умовний “Пєтя”, який не мав жодного уявлення про те, що представляє з себе ця кінострічка,  побіжить на сайт IMDbставити одну зірочку, аргументувавши це тим, що “дєті ж смотрят”. Тому оцінка здебільшого і залишається своєрідною.

7 місце: Барбі (фентезі) 6.8

Американський фентезійний, комедійний та феміністичний фільм розповідає про ідеальний світ, в якому проживали Барбі та Кен. Проте, завдяки “перебоям між всесвітом Барбі та людей”, головні постаті потрапляють у реальний всесвіт та вирішують залишатися там.

6 місце: Смерть семи королів (драма) 6.9

Спін-офф серіалу “Останнє королівство”  розповідає про мужнього Утреда Беббанбурзького – знатного сакса, який був вихованим норвезьким ярлом. Як і в романі Бернанда Корнуелла, в ньому згадується нездійснене пророцтво про загибель семи королів через злу чаклунку.

5 місце: Брати СуперМаріо (анімація) 7.1

“Брати СуперМаріо” є одним з найбільш обговорюваних фільмів в американському суспільстві, і це не дивно. Їх успіх можна віднести не тільки до гарної картинки та захоплюючого сюжету, а ще й хитро підібраному часу випуску мультфільму. Річ у тому, що на той момент в кінотеатрах не було цікавих новинок, тому Illumination вирішило “розбавити тишу” хітом 2023.

4 місце: Русалонька (фентезі) 7.2

Перевірена методика: ви режисер та не знаєте, що зняти? Рішення є! Склепайте римейк відомого всім мультфільму, додавши трохи скандальності у вигляді чорношкірої актриси та зафіксуйте прибуток. А якщо говорити серйозно, повнометражний фільм про Русалоньку Аріель з реальними акторами заслужив таку оцінку не через скандал, а через майстерну роботу режисера Роба Маршалла, який грамотно зумів поєднати вигадане та реальне.

3 місце: Джон Уік 4 (трилер) 7.7

Ще трохи скандалу та суперечок – Джона Уіка 4 транслювала на росії компанія Lionsgate, яка заявила про вихід з ринку, але якимось чином вмудрилася влаштувати показ у кінотеатрах мордору.

2 місце: Вбивці квіткової повені (драма) 7.8

Чудовий фільм, який був номінований на сім премій “Золотий глобус’’ та посів перше місце у рейтингу серед фільмів із жанром “драма”. Сюжет обертається навколо розслідування ФБР у 1920-х роках про масову загибель багатих індіанців через родовища нафти.  У фільмі знялася Лілі Гладсон у ролі заможної індіанки, в яку закохався по вуха Ернест Баркхарт, якого грав всесвітньовідомий актор Леонардо ДіКапріо.

1 місце: Оппенгеймер (трилер) 8.4

І не дивно, що біографічний фільм режисера Крістофера Нолана посів перше місце у рейтингу IMDb. Головну роль грає Кілліан Мерфі як Роберт Оппенгеймер. Його ще називають “батьком атомної бомби” через впливову участь постаті у “Мангеттенському проекті” зі створенням атомної бомби під час Другої світової війни. Оппенгеймер заслужив на престол “найкращого фільму року” через захоплюючий сюжет, тривалість самого фільму та професійний склад акторів.

Вікторія КАМІНСЬКА, «СічНьюз»

Поділитися
1 1 голос
Рейтинг статті
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back To Top